Karel, onze trouwe magazijnchef, trouwt vandaag met zijn Marianne. Groot feest…., in de Kauwgomballenfabriek. Lekker eten met de familie, waarna een feestje voor de vrienden, wordt vast een mooie avond. Ondertussen is het alweer bijna weekend. Morgen een heerlijk stuk vlees van Max in de pan gooien, zondag op wedstrijd met Okky en maandag koken voor vriend Ron die een tijdje naar Down Under vertrekt. Oh ja, je hebt dat receptje nog tegoed van dat sausje bij de ballen….
Hangop met komkommer en munt (tzatziki)
300 ml magere Griekse yoghurt
1 komkommer (biologisch want meer smaak)
2 takjes munt, alleen de blaadjes fijngehakt
1/2 teen knoflook, geperst
1 theel. agavesiroop
1/2 theel. komijnzaad, uit de vijzel
5 takjes citroentijm, gerist
zout en peper
Laat de yoghurt een uurtje uithangen in een zeef bekleed met stuk kaasdoek en rasp ondertussen de komkommer (zonder de zaden). Meng de hangop met komkommerrasp, munt, knoflook, agavesiroop en komijnzaad en laat hem een uur intrekken. Breng op smaak met citroentijm, zout en peper.
.Ik vindt de foto ook niet uitnodigend,de asperges ziet er slapjes ..het ZIET er niet aantrekkelijk uit.
Als kenner zoals jij,lijkt mij lastig jou iets te mogen voorschotelen 🙂