Karel, onze trouwe magazijnchef, trouwt vandaag met zijn Marianne. Groot feest…., in de Kauwgomballenfabriek. Lekker eten met de familie, waarna een feestje voor de vrienden, wordt vast een mooie avond. Ondertussen is het alweer bijna weekend. Morgen een heerlijk stuk vlees van Max in de pan gooien, zondag op wedstrijd met Okky en maandag koken voor vriend Ron die een tijdje naar Down Under vertrekt. Oh ja, je hebt dat receptje nog tegoed van dat sausje bij de ballen….

 

Hangop met komkommer en munt (tzatziki)

 

300 ml         magere Griekse yoghurt

1                  komkommer (biologisch want meer smaak)

2 takjes        munt, alleen de blaadjes fijngehakt

1/2 teen        knoflook, geperst

1 theel.          agavesiroop

1/2 theel.       komijnzaad, uit de vijzel

5 takjes         citroentijm, gerist

                     zout en peper

 

Laat de yoghurt een uurtje uithangen in een zeef bekleed met stuk kaasdoek en rasp ondertussen de komkommer (zonder de zaden). Meng de hangop met komkommerrasp, munt, knoflook, agavesiroop en komijnzaad en laat hem een uur intrekken. Breng op smaak met citroentijm, zout en peper.


Reacties

  1. Door Mia

    .Ik vindt de foto ook niet uitnodigend,de asperges ziet er slapjes ..het ZIET er niet aantrekkelijk uit.
    Als kenner zoals jij,lijkt mij lastig jou iets te mogen voorschotelen 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.