Hoe blij kun je zijn als zacht kaasbroodje om in mijn nieuwe BBQ-bijbel 2.0, ik zeg het je… En dit glutenvrije broodje is het gelukt, en dat met 1/3 van de hoeveelheid koolhydraten die een gewoon broodje heeft. Ohne dollen, het is een superlekker broodje waar je wellicht even aan moet wennen, het ziet er iets anders uit en ik raadt je aan het goed hoog op smaak te maken!
Repost van 11 augustus 2023; Vandaag kaas in Julius’ Voorraadkast en ik heb dit receptje al een paar keer gemaakt sinds ik in Canada woon, ik heb er alleen nooit een foto’tje van gemaakt. De baai waar ik wel talloze foto’s van heb is het uitzicht van ons 1ste huis in Coal Harbour (Port Hardy), een van de mooiste plekker ever. De totempaal staat in een kerkje in het van god verlaten Yuquot, ook beeldschoon!
Porties |
broodjes
|
- 1 ei
- 85 ml olijfolie
- 200 g tapiocameel
- 25 g Parmezaanse kaas
- 160 ml melk
- ½ tl zout
- 50 g harde mozzarella geraspt
Ingrediënten
|
|
- Meng ei met olie, tapiocameel, Parmezaanse kaas, melk en zout in de keukenmachine of de blender.
- Voeg de geraspte mozzarella toe en meng met de pulse-knop tot een beslag.
- Vul de gaten van een muffinpan tot 2/3 en bak 18 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen in de muffinpan en haal er dan pas uit.