Snijbiet, hier in Canada heet het Swiss chard, zit nu vol in het seizoen, and I love it!
De vrouw at het op deze manier bij Barr CPH (in het oude Noma in Kopenhagen), daar raspen ze er nog verse mierikswortel overheen. Deze maakte ik gisteren met garlic scapes (knoflookstengels), die direct tussen de snijbiet meegaren. superlekker!
Snijbiet is er ook in een multi-color variant!
Porties |
|
Ingrediënten
- 50 g boter
- 400 ml groentebouillon
- 6 stengels bieslook gesneden
- 1 citroen geraspt
- 5 knoflookstengels optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de kontjes van de snijbiet.
- Smelt boter in een ruime koekenpan en haal daar de snijbiet doorheen.
- Vul op met warme groentebouillon tot de snijbiet half onder staat en gaar onder regelmatig draaien tot beetgaar.
- Haal de snijbiet uit de pan en bestrooi met bieslook en vers geraspte citroen.
- Laat de bouillon indampen tot een pittige smaak en giet over de snijbiet. (Ik gaar hier in 🇨🇦 knoflookstengels (garlic scapes) mee, superlekker)
En heb je er ook een recept bij? Of is het een kwestie van ‘alles in de boter mikken’?