Spruitjes staan vandaag centraal in Julius’ Voorraadkast, dus ik herhaal de spruitjes uit Canada nog een keer.
De spruitjes bij Cardero’s in Vancouver 3 weken geleden waren de inspiratie voor deze amigo’s. Ik maak al een tijdje spruitjes die het water niet meer raken, in de oven met ahornsiroop, olijfolie en vissaus, maar deze zijn nog lekkerder.
Goed hard aanzetten, bijna frituren eigenlijk, in ruim olijfolie, uit laten lekken en een 2de keer hard opbakken en afmaken met lemon-pepper, chili en kaas. Superlekkere snack of garnituur. Ik heb het een week later nog een keer gemaakt, nu met wat geblancheerde bloemkool erbij en wat curry-poeder. Ook erg lekker maar door het ‘nat’ van de bloemkool worden de spruiten niet zo knapperig.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
|
|
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden.
- Bak/frituur de spuitjes om en om krokant in olijfolie. Laat echt goed bruin worden, passeer ze door een zeef en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de spruitjes een tweede keer op, nu in weinig olie, en breng op smaak met lemon-pepper, chili en Parmezaanse kaas.