Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el chilipeper droog, gemalen
- 1 tl sichuanpepers gemalen
- 1 el 5 spice poeder
- 1 el witte peper gemalen
- 1 el kardamompoeder gemalen
- 1 tl komijn
- 1 tl zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 lap cheung chinese worstjes
- 300 g varkensbuik in blokjes
- 300 g runderbavette in blokjes
- 300 g lamsbout in blokjes
- 300 g kippendij ontbeend en in blokjes
- 2 in prei stukken van 7 cm
- 1 in courgette schijven
- 18 champignons
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal chilipeper, sichuanpeper,5-spice, witte peper, kardamom en komijn in de vijzel tot een specerijenmix. Meng zout goed met zonnebloemolie.
- Rijg vlees en groentes aan spiesjes (vlees bij elkaar, groente bij elkaar, want elk onderdeel heeft een eigen garing).
- Maak een breed houtskoolvuur en zorg dat je een warme en een minder warme zone hebt.
- Start met het grillen van vlees en groente boven de warme zone maar leg het op tijd boven de koelere zone om het door te laten garen.
- Bestrijk tijdens het grillen een paar keer met gezouten olie en bestrooi als het klaar is met de specerijen mix.