Porties |
|
Ingrediënten
- 300 g yellowtail filet
- 3 pomedori tomaten
- 200 g haricots verts gekookt
- 3 aardappels gekookt
- 2 eieren hardgekookt
- 1 rode uien gesnipperd
- 25 ml citroensap
- 1 el scherpe mosterd Dijon
- 75 ml olijfolie
- 2 el kappertjes gespoeld en uitgelekt
- 1 krop Romeinse salade
- 6 ansjovisfilets Ortiz
- 20 zwarte olijven ontpit (Taggiasca)
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm een grillpan tot loeiheet, smeer de filets om en om in met olijfolie en grill rondom krokant.
- Laat afkoelen en snijd eerst in repen en dan in blokken.
- Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snij de rest in kleine blokjes.
- Snijd de haricots verts in stukjes, en zo ook de aardappels en de eieren,
- kortom chop de boel helemaal klein en meng met de tomaten. en de rode ui
- Klop met een garde citroensap en mosterd glad en giet hier al kloppend druppelsgewijs de olie bij. Breng de vinaigrette op smaak met kappertjes, zout en peper
- Meng de vinaigrette met de salade en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de bladeren Romeinse sla los van de stronk en leg rondom op een schaal, schep de chopped Niçoise in het midden en garneer met ansjovis en olijven