Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g krenten
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g suiker
- snufje zout
- 300 ml melk
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1 citroen alleen rasp
- boter voor de vorm
- 2 el bloem
- 100 g gele rozijnen
- extra boter
- poedersuiker
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de krenten 15 minuten wellen in warm water*.
- Draai het gezeefde bakmeel met suiker en een snuf zout door de melk en voeg daarna de eieren toe totdat je een mooi beslag krijgt. Breng op smaak met vanille aroma en citroenrasp.
- Vet de trommelkoek-vorm** in met boter, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem er weer uit.
- Breng een pan met een laagje water aan de kook en leg hier en stoominzet in.
- Roer de uitgelekte krenten en de rozijnen door het beslag en giet alles in de vorm.
- Vul de vorm met het beslag, sluit af met de deksel en zet in de pan kokend water.
- Gaar de trommelkoek met de deksel op de stoompan. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit èn controleer na 90 minuten de garing (een rvs-satépen moet er 'schoon' uitkomen).
- Serveer de trommelkoek warm met boter en poedersuiker.