Ik schreef dat stukje over Yudale (gisteren) en had ineens enorme zin in dat Frena brood met beurre noisette. Ik heb in plaats daarvan dit weekend flatbread gemaakt, niet helemaal hetzelfde maar ook lekker, en dan met die beurre noisette en zelfgemaakte zhug (kruidenmelange uit Jemen), dat dan weer wel. Superlekker en easy peasy…
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 g Griekse yoghurt
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- peper
- bloem voor je werkvlak
- 2-3 el olijfolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng yoghurt met zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en peper en voeg tijdens het mengen lepel voor lepel de olie toe.
- Meng tot een zacht deeg (voeg wat zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te nat blijft), kneed een minuut op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel in 12-en.
- Rol met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde schijf van 5 mm.
- Verwarm een skillet goed voor, smeer dun in met boter en bak hier in 2 x 2 minuten de flatbreads rondom in gaar.
- Serveer warm, besmeerd met boter.
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de boter en verhit tot 150ºC.
- Laat iets afkoelen en klop de boter met de mixer op ijs luchtig op.
- Maak af met Maldon zout.
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 bos koriander een flinke
- 1 bos platte peterselie een flinke
- 1 groene Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 1/2 groene paprika in blokjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kardamompoeder
- 1 tl suiker
- 1 el appelciderazijn
- 50 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng komijn, korianderpoeder, kardemom en suiker met azijn en olie in de keukenmachine tot een dressing.
- Voeg koriander, peterselie, groene peper, paprika en knoflook toe en maal tot een saus.
- Als de saus erg dik is kun je haar met olie nog iets verdunnen,
- Breng op smaak met zout en peper.
Hoeveel appelazijn moet er in de Zhug? 1 dl?