Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 1 tl zout
- 4 eieren
- 150 g doperwten
- 500 g haricot verts schoon
- 80 g boter zacht
- 4 takjes salie alleen de blaadjes, gesneden
- 150 g spekblokjes gerookt (optioneel)
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet de aardappels op in koud water en voeg vlak voordat ze aan de kook komen zout toe .
- Laat koken tot bijna gaar, giet af en laat in de vergiet zitten en iets uitdampen (als ze bij elkaar in de vergiet blijven koelen ze minder snel af).
- Kook de eieren, doperwten en haricot verts 5 minuten in ruim kokend en gezouten water, giet af, laat de eieren even liggen maar roer de groentes met boter en salie direct door de warme aardappels.
- Laat de aardappels even op het vuur doorwarmen terwijl je de eieren pelt (kort schrikken onder de koude kraan helpt het pellen en vermijd brandwonden).
- Breng de aardappels op smaak met zout en peper en serveer met de halve gekookte eieren.