Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 ml druivenpit olie
- 1 plak citroen
- 1 plak limoen
- 4 cm citroengras platgeslagen
- 3 citroenblaadjes
- 1 teen knoflook platgeslagen
- 1 tl ui gevriesdroogd
- 10 korianderkorrels gekneusd
- 4 venkelknollen
- Parmezaanse kaas (voor als je het echt niet kunt laten)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm druivenpitolie, met citroen, limoen, citroen-gras en -blad, knoflook, uienpoeder en koriander tot 70ºC (maximaal) en laat 15 minuten trekken.
- Passeer door een fijne zeef, laar afkoelen (bewaar maximaal 7 dagen in een met kokend water omgespoelde fles in de koeling).
- Snijd het kontje van de venkelknollen, verwijder het buitenste blad, laat het groen zitten en snijd in 3 schijven.
- Grill de schijven venkel om en om krokant op de plancha, een bruin randje mag, een grillruit ook, maar ze mogen nog best een beetje bite hebben.
- Serveer, als je dat per se wilt, met geschaafde Parmezaanse kaas en wat citrusolie.