Ik heb me eens even verdiept in de Oudejaarstradities in andere landen en zo kwam ik erachter dat ze in Amerika graag groene groentes eten met Oud en Nieuw. Het waarom laat zich raden, de groene kleur doet de Amerikanen denken aan dollars en dat brengt geluk voor het nieuwe jaar. Rare jongens… Maar toch, het deed me denken aan de broccoli salade die ik at bij Bridgette in Calgary afgelopen zomer. Zo geweldig lekker dat ze daardoor bijna op mijn top 10 lijstje beste eetervaringen 2022 stonden (de “eggplant fries” deden ze das om).
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg broccoli
- 1/2 bos koriander alleen de blaadjes
- 1/2 bos platte peterselie alleen de blaadjes
- 1 hand boerenkool net zoveel als de kruiden
- 1/2 avocado
- 2 el cashewnoten
- 2 tenen knoflook gehakt
- 200 g mayonaise
- 20 blauwe druiven doormidden
- 2 el geschaafde en getoaste amandelen
- 3 blaadjes nori fijngesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de broccoli door de lengte in lange delen van ± 20 cm en stoom ze beetgaar. Laat uitgespreid op een dienblad uitdampen (afspoelen met koud water doet de smaak geen goed).
- Maal de kruiden met boerenkool, avocado, cashewnoten en knoflook fijn in de keukenmachine en verdun met mayonaise. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de broccoli voorzichtig met de dressing (ze moeten echt helemaal onder zitten) en zet ze rechtop met de roosjes naar beneden.
- Bestrooi met druiven, amandelen en nori.
Hoeveel broccoli gebruik je?