Hectiek in de Kauwgomballenfabriek deze dagen. Terwijl er 6 trailers per dag aan de achterdeur hun spulletjes voor de Klaas en de Kerst brengen, staan aan de voorkant 5 toppers te koken alsof hun leven ervan af hangt. Morgen en overmorgen vindt in restaurant Het Bosch het grote Bocuse diner plaats, in samenwerking met wijnhandel Pasteuning, en de mise en place wordt bij ons gemaakt. Ferry zelf natuurlijk, met mede-initiatiefnemer Alain Caron, maar ook coryfee Henk Tuin en 2 Franse chefs, Alexandre Bazard (what’s in a name) en Gilles Reinhardt, monsieur Paul zijn rechterhand (Paul is 82 dus staat niet meer zoveel in de keuken).
Er wordt gewerkt aan een fantastisch menu, très classique en dus très bewerkelijk. Alles wordt zelf gemaakt, bouillons getrokken, sausen voorbereid, de mooiste ingrediënten, het beste is niet goed genoeg. Ik speel zelf, gelukkig, geen enkele rol anders dan de gastheer, dus zorg voor koffie en broodjes, en zit zodoende dus morgenavond volledig relaxed aan de chef’s table. Meer nieuws volgt. Oh…, en bel vooral niet met het Bosch, het zit rammend vol. Het goede nieuws is dat delen van het menu daar de komende weken op vrijdag te bestellen zijn!