Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g gefermenteerde zwarte bonen fijngehakt (Toko)
- 50 g knoflook zéér fijngesneden
- 50 g verse gember zéér fijngesneden
- 25 g Spaanse peper ontzaad en zéér fijngesneden
- 100 ml sojaolie en wat extra…
- 75 ml Kikkoman sojasaus
- 36 oesters creuses
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng zwarte bonen, knoflook, gember, Spaanse peper en sojaolie in een steelpan aan de kook (zorg dat er 1 cm sojaolie op de vaste ingrediënten drijft) en blijf roeren om aanbakken te voorkomen.
- Laat al kokend 3 minuten trekken, haal van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
- Giet de afgekoelde olie van de zwarte bonensaus af en meng met de sojasaus.
- Steek de oesters open (klik hier), haal ze los, spoel de schelpen uit en leg de oesters terug in de schelpen.
- Gril de oesters, direct, op een hoog gestookte barbecue* (250ºC) tot het vocht begint te bubbelen, geef ze allemaal een lepeltje zwarte bonensaus direct opeten!
Notities
* Geen BBQ..? Gebruik de oven op de hoogste stand en blijf kijken tot je het eerste bubbeltje in de schelp ziet verschijnen. Meteen eruit, afmaken en aanvallen