IK BEN OP REIS, INSPIRATIE OPDOEN VOOR EEN NIEUW BOEK,
IK DOE HET EFFE IETS RUSTIGER AAN, DUS NIET ELKE DAG…
Het is de 24ste pas Sint Jan, het officiële einde van het aspergeseizoen, dus het kan nog net, deze gazpacho van het witte goud…
Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
liter
|
Ingrediënten
- 400 g witte asperges geschild
- 0,6 liter groentebouillon
- 30 ml goede olijfolie
- 30 ml asperge edik* van Marga Vugs of witte wijnazijn
- 1 teen knoflook evt. geconfijt
- 100 g crème fraîche
- zout en peper
- 4 takjes bladpeterselie alleen de blaadjes,
- 4 takjes kervel gesneden
- 100 g kippenhuid
- 1 asperges gaar en in stukjes
- 1 rauwe asperge in stukjes
- 1 asperges gaar en in stukjes
- 1 rauwe asperge in stukjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de asperges gaar in de groentebouillon.
- Giet af en pureer met de knoflook glad in de keukenmachine.
- Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep en verdun eventueel nog iets met het kookvocht.
- Breng op smaak met asperge edik en olijfolie .
- Bak ondertussen de kippenhuid krokant in een op 190ºC voorverwarmde oven, tussen 2 vellen bakpapier die je klemt tussen 2 bakplaatjes en laat na het bakken uitlekken en drogen
- Serveer de koude gazpacho met rauwe en gare aspergestukjes, groene kruiden en strooi er à la minute verkruimelde kippenhuid overheen.
Notities
Asperge edik is een soort azijn die een lagere zuurgraad heeft dan azijn en dus zo ook niet mag heten. Ik gebruik altijd de edik van Marga Vugs, prima spul.