Ik was dit niet van plan, serieus, maar ik vond het zo lullig voor vriend Eus dat hij in december Corona had en niet meekon, dat ik speciaal voor hem in de rij heb gelegen voor een plekje aan tafel bij Noma’s nieuwe seafood menu. Iemand moet het doen…
Geen oehs.. en aahs.., hoewel die er zeker waren, maar een opsomming van het menu met wat plaatjes.
soep van krab en kruiden met champignonolie
stonecrab met crème van hazelnotenmelk en rauwe garnaaltjes
“oog” van gerookt kwartelei en mossel
rauwe (levende) coquille met mierikswortel
mousse van garnaal met zeewier
eitjes van de snotolf met saus van gebrande gist
oester met appel
lichtgegaarde inktvis met koji
zeeslak met saffraan en truffel
wafeltje met kabeljauw-eitjes (zie boven)
gesouffleerde pieterman met groene kool
éclair met kaviaar oester en kelpzout
langoustine met saus en geconfijte Japanse kweepeer (pièce)
opfrissertje van kelp (kombucha)
ijs (amazake) van kweepeer met spirulina, geschaafde katsuobushi van pompoen en oesterzout
sandwich van gesuikerde kelp met mousse van pruimenpit
taartje van zoete paddenstoel
Ik kan er uren over praten, het blijft heel bijzonder. Terwijl de boel binnen weer wordt geprept voor de dag van morgen zitten wij buiten bij een grote vuurschaal met een Deense GT en een lekkere sigaar.
Noma | Refshalevej 96 | København | Denemarken
Hi Julius,
Ik en mijn vriendin waren er toevallig ook en zagen jullie zitten aan de andere kant van de zaal 🙂
Ik zag dat sommige mensen kleine variaties op gerechten kregen en soms ook een totaal ander gerecht.
Wij hadden bv niet de mossel maar kingfish in mais miso.
Ik heb dit wel eens vaker gezien bij restaurants en vroeg mij af of jij weet waarom dit gedaan wordt?
Is dit om iedereen een unieke ervaring te geven?