Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- ½ ananas
- 200 ml kokosmelk
- 150 g suiker
- 100 ml Malibu
- 60 g geraspte kokos
- 50 ml limoensap
- rasp van 1/2 limoen
- 1/2 tl vanille-essence
- 500 ml slagroom
- gemalen nootmuskaat
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil de ananas, snijd verticaal in 4-en, snijd het midden uit ieder kwart en snijd vervolgens de kwarten in wedges.
- Meng kokosmelk, suiker en de helft van de Malibu tot een marinade, vul hier met de ananas een Ziploc mee en laat 2 uur marineren.
- Bak de kokos rondom krokant in een anti-aanbak-koekenpannetje en laat afkoelen.
- Laat de ananas uitlekken en gril om en om krokant. Zorg dat de buitenkant iets karameliseerd maar niet verbrandt. Snijd in stukjes.
- Meng het restant van de Malibu en het restant van de suiker met limoen-sap en -rasp, en vanille-essence tot de suiker is opgelost.
- Voeg slagroom toe en klop met de mixer stijf.
- Verdeel ananas en passievrucht over 6 glazen of bakjes, vul op met het slagroom-mengsel en garneer met gebakken kokos en nootmuskaat.