Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 eieren hardgekookt
- 4 el mayonaise
- 400 ml crème fraîche
- 400 g rauwe ham plakjes, fijngesneden
- 1 bos bieslook fijngesneden
- 30 asperges
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Haal de eieren door de eiersnijder en hak daarna fijn met een groot koksmes.
- Meng eieren, mayonaise, crème fraîche, rauwe ham en bieslook tot eiersaus.
- Laat de smaken 2 uur intrekken en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af.
- Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout.
- Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel (zodat ze niet boven het water uitsteken) 5 tot 8 minuten garen.
- Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge.
- Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal.