Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g zure augurkjes cornichons
- 40 g kappertjes gespoeld en uitgeknepen
- 50 g chorizo in blokjes
- 150 ml olijfolie
- 200 ml boerenyoghurt
- 50 ml honing
- 30 g basilicum alleen de blaadjes
- 6 stukken heilbotfilet van 100 gram
- fleur de sel
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een tapenade door augurk, kappertjes en chorizo in de keukenmachine fijn te malen. Gebruik een beetje olie als de tapenade te droog is.
- Meng yoghurt en honing en breng op smaak met zout en peper.
- Maal 100 ml olijfolie en de basilicum fijn in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Laat alles minimaal een uur bij kamertemperatuur op smaak komen.
- Bak de heilbotfilets aan één kant 3 minuten in de resterende olijfolie.
- Maak op ieder bord een spiegel van yoghurt met daarop de gebakken vis, warme kant naar boven, en top met een lepel tapenade.
- Besprenkel de vis met basilicumolie, bestrooi met fleur de sel en serveer direct.