Na de tartiflette van ruim een jaar geleden nu een croziflette. In basis niet veel anders behalve dat je de aardappels vervangt door crozets, misschien geen witte wijn gebruikt, enfin het is eigenlijk een heel ander ding hahaha. Crozets zijn kleine vierkante pasta’tjes uit de Savoie. Gemaakt van boekweit of harde tarwe.

Onderstaand de supersimpele, ik kom op Google ondertussen ook varianten met witte wijn en ui tegen (1 gefruite ui mengen met spek en afblussen met 1 glas witte wijn en even in laten dampen), maar die wijn kun je ook lekker opdrinken!

Let nog even op bij de aanschaf van de reblochon; reblochon met een groen zegel is fermier, van de alp of de boerderijen in de vallei van Thônes. Met een rood zegel is het fruitier, die uit het hele AOC (appellation d’origine contrôlée)-gebied van de Haute Savoie mag komen, zoek sowieso naar een rauwmelkse en het liefst een wat gerijpte!

Recept Afdrukken
Croziflette
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Strooi de crozets in gezouten kokend water en kook ze in 15 minuten gaar. Spoel koud.
  2. Bak de lardons uit in wat zonnebloemolie tot krokant en laat wat afkoelen.
  3. Meng de crozets eerst met de crème fraiche, daarna met de lardons en het vet en vul met de helft de bodem van een ovenschaal.
  4. Beleg de crozets met de helft van de reblochon en wat grofgemalen peper, bedek dit met het restant van de crozets en bedek met het restant van de reblochon en wat grofgemalen peper.
  5. Bak in 30 minuten krokant in een op 190ºC voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.