Ik citeer uit het bericht van 13 februari j.l. “aankomend weekend ben ik eindelijk weer es een weekendje thuis, zonder afspraken, heerlijk….” Dat was voordat ik in mijn agenda had gelezen dat Okky zaterdag aan de kringkampioenschappen springen in Houten zou meedoen, voordat ik wist dat mijn lieve schoonzus en zwager op de borrel kwamen, voordat ik me besefte dat ik morgen een fotoshoot heb en alvast 10 gerechten uit mijn nieuwe boek wil fotograferen, en voordat ik wist dat Isabel de uitnodiging om bij Stien en Gijs te eten zaterdag had aangenomen. Even nog de rest van de week; dinsdag een bezoekje van Fernando Amat van Vinçon (Barcelona) in de kauwgomballenfabriek, ons lichtend voorbeeld, waarna met Isabel uit eten als Mystery Guest (mooi verhaal, hou ik voor mezelf). Woensdag de contracten met Marqt ondertekend en eindelijk de waanzinnige eerste winkel op de Overtoom bekeken (later meer is de afspraak, na de opening!). Donderdag de matig bezochte Valentijnsborrel in de Kauwgomballenfabriek waar ondanks de opkomst Marina lekker verkocht heeft.
Overigens heeft Jos daar weer eens zijn kunnen gedemonstreerd met gerookte zalm met roze grapefruit, bietenschuim met poeder van brood, en bloemkoolsoep met korreltjes spek, om nog niet te spreken van de sferificatie van frambozen in de Bulle de Blanquette. Top! Vrijdag de vriendinnen van tante May op de lunch, terwijl ik boven 4 uur heb zitten zwoegen met Desirée (dietiste)op m’n nieuwe boek, en zaterdag de wekker op 6.50 om op tijd in Houten te zijn, alwaar de kleine Ok om 10.30 werd uitgeroepen tot kringkampioen Utrecht D/E pony’s klasse B, helemaaaaaal superrrrrrr (trots als een pauw, okay?). Vandaag dus de mise en place voor de shoot van morgen, alvast de eerste 10 gerechtjes voor mijn nieuwe boek wat volledig gaat over gezond maar vooral lekker eten. Suikerloos, natriumarm (zo veel mogelijk), geen verzadigde vetten, maar lekkere, subtiele en frisse smaken, zodat je al die vette meuk eigenlijk niet meer mist. Ik heb het een beetje gehad met al die dieetjes, het werkt eigenlijk maar heel kort, het gaat er meer om om je eetpatroon permanent aan te pakken. Als je mijn nieuwe boek een beetje volgt val je dus geen kilo in de week af, maar er wel 10 in een jaar, voel je je en stuk beter, en blijven die kilo’s er ook af. Morgen dus de eerste 10, tartaar van komkommer en olijven, groene salade met doperwtjes munt en feta, remoulade van knolselderie met foreleitjes, tataki van tonijn met bloemkool en wasabi, soba noodles met kippenbouillon en doperwten, knalgroene soep van courgettes, spinazie en basilicum geroosterde heilbot in misosoep met shiitake, kalfsschenkel met vergeten groentes en sereh, pot au feu van groentes en donkere chocolademousse zonder suiker. Ach, was het maar vast maandag…….