Als je de boel goed timed en de warme chocolade loopt er zo uit wordt je gek van geluk. Het is zeker de moeite waard om dit een keer uit te proberen voordat je een tafel vol gasten hebt. Iedere oven is anders! Verder valt of staat de smaak met de kwaliteit van de chocolade, ik gebruik altijd Valrhona.
Dit recept is voor 6 personen (iets meer maar dan kun je een proefje maken).

Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 170 g pure chocolade couverture 70%
- 170 g boter
- 50 g eidooiers
- 3 eieren
- 75 g suiker + wat extra
- 75 g bloem 2 x gezeefd
- zout
- 250 ml slagroom
- 80 g amarena kersen met siroop
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren, de dooier en de suiker luchtig met de mixer
- Spatel de chocolademassa door de geklopte eieren en meng hier de bloem en een snufje zout door (pas op de klonten).
- Smeer vormpjes in met wat gesmolten boter, vul ze met suiker, giet de overtollige suiker er weer uit en spuit in met pancoating of bakspray.
- Vul de vormpjes met het chocolademengsel tot 1 cm onder de rand en bewaar in de koeling.
- Hak de kersen grof, klop de slagroom lobbig en meng hier de kersen en wat siroop doorheen.
- À la minute; Bak de coulants 10 minuten in een op 170ºC voorverwarmde oven en controleer of de bovenkant licht gestold is (ik zou er na 8 minuten al een testen, ze moeten van binnen nog wel vloeibaar zijn). Laat ze 2 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vormpjes en serveer direct met de crème van amarena kersen.