Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 170 g pure chocolade couverture 70%
- 170 g boter
- 50 g eidooiers
- 3 eieren
- 75 g suiker + wat extra
- 75 g bloem 2 x gezeefd
- zout
- 250 ml slagroom
- 80 g amarena kersen met siroop
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren, de dooier en de suiker luchtig met de mixer
- Spatel de chocolademassa door de geklopte eieren en meng hier de bloem en een snufje zout door (pas op de klonten).
- Smeer vormpjes in met wat gesmolten boter, vul ze met suiker, giet de overtollige suiker er weer uit en spuit in met pancoating of bakspray.
- Vul de vormpjes met het chocolademengsel tot 1 cm onder de rand en bewaar in de koeling.
- Hak de kersen grof, klop de slagroom lobbig en meng hier de kersen en wat siroop doorheen.
- À la minute; Bak de coulants 10 minuten in een op 170ºC voorverwarmde oven en controleer of de bovenkant licht gestold is (ik zou er na 8 minuten al een testen, ze moeten van binnen nog wel vloeibaar zijn). Laat ze 2 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vormpjes en serveer direct met de crème van amarena kersen.