Prep Tijd | 2 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 16 gamba’s half ontdooid
- 600 g sepia zeekat
- 600 g kleine calemares
- 120 g sofrito
- 16 mosselen kort gestoomd en schoon
- 800 g rijst bomba/albufera/J. Sendra
- 2 tl colorante (speciale paella kleurstofgeen must!)
- saffraan
- 2,5 liter vis/schaaldierbouillon (zwemkrab, paling, majao)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Steek de binnenste 2 ringen van de paellabrander aan en regel de toevoer van het gas via de fles. Verwarm de stalen (geen emaille) pan even voor, giet er een plens olijfolie in en laat weer warm worden.
- Leg de gamba’s in de pan en bak aan beide kanten krokant (niet te snel). Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de sepia en de katvis in kleine stukken en maak de tentakeltjes (als die erbij zitten) goed schoon onder de kraan.
- Bak de sepia en calemares rondom in de gamba-olie en controleer de garing (lichte bite).
- Voeg sofrito toe en meng met de sepia/calemares.
- Voeg mosselen toe.
- Voeg rijst toe en verdeel over de hele pan.
- Strooi colorante over de rijst en leg een pluk saffraan in het midden.
- Roer de rijst door de vis/saus en zorg dat elke korrel bedekt is.
- Voeg de warme bouillon toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout (niet teveel) en zet de branders 5 minuten op vol.
- Leg als de helft van de bouillon is verdampt de gamba’s op de rijst en zet de vlam zachter.
- Controleer na 15 minuten de bite van de rijst en gaar door tot de rijst goed is, de laatste minuut weer even volle bak zodat je een kleine crust aan de bodem krijgt.