Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 Giezer Wildeman peren geschild
- 750 ml rode wijn
- 250 g suiker
- 1 in citroen 4-en
- 2 kaneelstokjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng peren, rode wijn, suiker, citroen en kaneel in een passende pan tegen de kook aan (in een passende pan zitten de peren klem en komt het vocht boven de vruchten uit, leg anders een kleine deksel op de peren, ze moeten wel onder staan)
- Laat minimaal 90 minuten zacht stoven met de deksel half op de pan. Controleer regelmatig of het vruchtvlees niet boven de wijnspiegel uitkomt, vul anders water bij.
- Controleer de gaarheid (ze moeten redelijk zacht zijn) en laat afkoelen in het vocht.
- Verwarm de peren in het vocht en laat ze niet meer koken.
- De culifreak kookt het kookvocht nog in tot het stroperig wordt, maar pas op bittere tonen (alleen bij direct gebruik, bij inmaken heb je al het "normale" kookvocht nodig.