Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 700 g komkommer ontzaad en in blokjes, 2 à 3
- 2 tenen knoflook zonder hart, geperst
- 2,5 el rijstazijn
- 3 el limoensap
- 1 el zeezout
- 3 el zonnebloem olie
- 60 g tahini
- 2 el sojasaus
- 1,5 el mirin zoete rijstwijn
- 1 el water
- 1/2 el zwart sesamzaad geroosterd
- 2 bosui in schuine ringetjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng komkommer met knoflook, 1 eetlepel azijn, limoensap en zeezout, werk met je handen door waarbij je de komkommer licht kneust.
- Verhit de olie tot warm en giet over de komkommer. Laat 30 minuten tot 2 uur marineren.
- Klop tahin, sojasaus, mirin, het restant van de rijstazijn en water tot een dressing (hij gaat eerst in de schift maar wordt daarna glad).
- Laat de komkommers goed uitlekken, giet de dressing op een ronde schaal en schep de komkommer op de dressing.
- Bestrooi met sesamzaad en bosui.