Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 24 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 g suiker
- 376 ml natuurazijn
- 750 ml water
- 1 in Spaanse peper ontzaad engrove stukken
- 4 cm gember geschild en in plakken
- 1 el peperkorrels
- 1 el korianderzaad
- 3 peulen kardamom geplet
- 3 steranijs
- 2 komkommers ontzaad en schuine plakken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat suiker oplossen in warme azijn en vul op met koud water.
- Laat zoetzuur afkoelen tot lauw en voeg Spaanse peper, gember, peper, koriander, kardemom en steranijs toe.
- Laat verder afkoelen en passeer na 24 uur door een zeef.
Lijkt me een heerlijke variant. Gaat de komkommer er direct na stap 1 bij zodat je die mee laat afkoelen of tegelijk met de specerijen?
Ook weer heerlijk, lekker fris voor de zomer en kan met veel gerechten gecombineerd worden