
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 2,5 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g gedroogde vijgen gesneden
- 50 ml rum
- 200 g gedroogde pruimen gesneden
- 125 ml sherry
- 350 g blanke rozijnen
- 350 g donkere rozijnen
- 100 g gedroogde vijgen gesneden
- 250 g boter
- 125 ml water
- 200 g bruine basterd suiker
- 2 tl sinaasappelrasp
- 250 g bloem
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Meng de vijgen in de rum en de pruimen in de sherry en laat een nacht staan.
- Meng pruimen, rozijnen, vijgen met water, suiker, boter en sherry en breng al roerend aan de kook.
- Haal na 5 minuten van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er de sinaasappelrasp door.
- Klop de eieren licht op en meng met de vruchten en vouw er daarna de gezeefde bloem, bakmeel en bakpoeder door.
- Vul een cakeblik* met het beslag, bedek met een velletje vetvrij papier en zet 2,5 uur in een op 150ºC voorverwarmde oven.
- Laat de cake helemaal afkoelen, pak in vetvrij papier en laat de smaken minimaal 2 dagen intrekken.
Notities
Ik heb vlak voor kerst bij Albert Heijn of all places grote cakeblikken met een antikleeflaag gekocht van 31x12x7 (€ 5,75), past 1 recept perfect in.