Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 600 g banaansjalot schoon en de grote in de lengte doormidden
- 50 g boter
- 4 takjes oregano
- 1 Spaanse peper ontzaad en in stukken
- 2 el suiker
- 75 ml rode wijnazijn
- 100 ml water
- 75 g feta
- 125 g yoghurt
- 1/2 bos bladpeterselie gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de doorgesneden sjalotten 5 minuten in de boter, draai ze om, voeg Spaanse peper en oregano toe en bak nog 5 minuten door.
- Bestrooi de sjalotten met suiker en zout, blus af met azijn en water en roer goed door.
- Zet de pan met de sjalotten in een op 175º C voorverwarmde oven en draai ze na 20 minuten om.
- Haal de sjalotten na totaal 40 minuten uit de oven en roer ze voorzichtig door de ingekookte siroop.
- Meng feta en yoghurt in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Bedek de borden met een spiegel fetacrème, leg hier de sjalotten op en maak af met wat peterselie.