Prep Tijd | 45 minuten |
Passieve Tijd | 8 uur |
Porties |
liter
|
Ingrediënten
- 2 kg kalfsbotten
- 1 kg runderschenkel
- 2 prei alleen wit, gesneden
- 2 uienpoeder gesnipperd
- 1/2 knolselderie in blokjes
- 1/2 bol knoflook doormidden
- 3 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 4 liter water
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet de kalfsbotten 30 minuten in een op 250º C voorverwarmde oven en draai een paar keer om.
- Voeg schenkels en groente toe en zet nog 10 minuten terug in de oven.
- Schep* botten, schenkels, vlees en groente over in een grote pan en vul op met water (scheppen zodat het merendeel van het gesmolten vet in de braadslede blijft zitten).
- Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
- Laat 6-8 uur zacht pruttelen.
- Passeer de fond door een fijne zeef en laat inkoken tot ± 750 ml.
- Laat een nacht volledig afkoelen in de koeling en haal voorzichtig het vet van het oppervlak. Verdeel in 5 porties (verwarmen/vacumeren doe ik).