Ik las in de Delicious iets over in Spanje gerijpte worsten en heb eens gebeld. Vandaag dus een date met Wichard van Noorloos van MeatCuisine, die met en grote mand met worsten en hammen binnenkwam.

Ondanks het vroege uur, 9.15, meteen een proeverij. Helemaal te gekke worsten, hammetjes en cabacero de lomo (soort coppa) in verschillende soorten en maten. We proefden o.a. naturel, Catalaans, paddestoel, eend, truffel, hazelnoot en olijf, wat verschillende hammetjes en worsten ingesmeerd met peper of rozemarijn. De worsten zitten allen in natuurdarm, op de cabecero na (houtvezeldarm), wat je dus gewoon op kunt eten, inclusief de met natuurlijk eiwit aangeplakte “mantels” van pepers en kruiden. Aardige kerel trouwens, Wichard, en nog een wandelende encyclopedie ook! Verkoopadressen op zijn site, www.meatcuisine.nl, en binnenkort in de Kauwgomballenfabriek!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.