REPOST, OMDAT HET ZO KOUD IS…
“Wat denk, je dat ik hier een groentenwinkel heb?” is mijn antwoord naar de redacteur van Goedenmorgen Nederland als hij me rond het middaguur belt met de vraag of hij om15:00 even een filmpje kan maken bij me hoe ik erwtensoep maak… Ik beweeg hemel en aarde en zit om 14:30 natuurlijk klaar waarna ze ieder half uur bellen dat ze een half uur later komen. Ondertussen is de eerste pan al klaar en mag ik zeggen hartstikke goed gelukt. Een beetje van mezelf, een beetje van Jonnie, een beetje van internet, een beetje common sense en een stuk spek van John van Broekhuizen uit Dalfsen, beter wordt het niet!
NB Ik doe een soort van snelle manier, dus niet met varkenspoot of krabbetjes maar met bouillon.
Recept Afdrukken
Erwtensoep Goedenmorgen Nederland
Instructies
Breng bouillon met spliterwten en laurierblad tegen de kook aan.
Voeg de schouderkarbonade en het spek in zijn geheel toe, breng weer tegen de kook aan en laat ongeveer 1 uur zachtjes garen. Roer af en toe door.
Haal na een uur de karbonade en het spek uit de soep en snijd klein.
Voeg wortel, aardappel, knolselderij, pastinaak, ui, selderij en het gesneden vlees toe en laat nog een half uur garen.
Laat de rookworst 20 minuten in warm water wellen.
Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep.
Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
Tjonge jonge wat een fijn recept voor erwtensoep! Smullen geblazen!