Knolselderij, door velen (including me) abusievelijk selderijknol genoemd, kan ik iedere dag eten. Montignac-frietjes, of als soep, of onder een laag zout uit de BBQ, ik vind het allemaal top.

Deze maakte ik onderlaatst voor mijn vriend Michiel bij de osso bucco, in plaats van pasta, leek me handig na een maand vasten…

Recept Afdrukken
Gratin van knolselderij
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd selderijknol met behulp van een mandoline in dunne plakken.
  2. Kook de plakken 10 minuten in ruim kokend water met wat zout en laat uitlekken.
  3. Smeer een kleine braadslede in met roomboter en bedek de bodem met een laagje selderijknol.
  4. Meng room en melk met het losgeklopte ei en giet wat op de eerste laag, waarna je er nog een laag oplegt. Ga zo door tot de selderijknol op is en je braadslede vol is. Het is belangrijk om na iedere laag wat zout, peper en nootmuskaat over de selderijknol te strooien.
  5. Leg wat klontjes boter op de bovenste laag en zet het geheel een uur in een op 190°C voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.