Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 30 ml olijfolie
- 3 tenen knoflook geperst
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 1 kilo gehakt 75% rund, 25% varken
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gedroogde oregano
- 10 blaadjes verse basilicum gesneden
- 350 ml rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- 1 blik fritto of passata ± 400 g
- Heinz tomatenketchup
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en gaar nog even door.
- Voeg tomatenpuree toe die je eerst even opbakt in een klein pannetje.
- Voeg het gehakt toe en bak het met behulp van een vork rul.
- Voeg als al het gehakt rul en gaar is kruiden, rode wijn, bouillon en tomaten toe.
- Laat minimaal een uur* zacht pruttelen en roer af en toe,
- Breng op smaak met ketchup, zout en peper.
Notities
* Voor een diepere en mooiere smaak kun je de saus beter 3 uur laten pruttelen op een heel laag pitje. Af en toe roeren en kijken of het niet droogkookt (beetje water erbij dan).