Ik zit in Vietnam, althans in my mind (ben gewoon in het pittoreske Bussum) en het is vandaag International Hot & Spicy Food Day. Ik ga lekker ragu Vietnamien maken, zo’n zin in; sukade, kokoswater, limabonen en koriander, limoen en zout on the side. Met nuoc cham of sambal kun je het het verder zo spicy maken als je zelf wilt.
Deze ragu is een van de koloniale overblijfselen van Frankrijk in Vietnam. Kokoswater, koriander en het schaaltje zout*, peper en gedruppeld limoensap maken het tot iets exotisch
Recept uit de Stoofbijbel btw…
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 el zonnebloemolie
- 1,2 kilo rundersukade in stukken
- 1 lt kokoswater
- 500 g aardappel vastkokers (Desiré)
- 1 winterpeen gesneden
- 200 g witte limabonen* een nacht geweekt in water
- 1 bos koriander
- 1 limoen in wedges
- zout en grofgemalen peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de uien in een koekenpan glazig in 2 eetlepels olie.
- Bestrooi het vlees met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
- Voeg de uien toe aan het vlees en blus af met kokoswater.
- Laat het vlees een half uur zacht stoven en voeg aardappel, wortel en uitgelekte limabonen toe.
- Controleer na 45 minuten de garing van zowel aardappel als bonen.
- Serveer de ragu direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- 7. Bestrooi met koriander en grofgemalen peper. *In Vietnam krijg je allemaal een eigen bakje met zout, peper en een limoenwedge. * Je kunt ook limabonen uit blik nemen. Spoel die af onder een lopende kraan en laat ze de laatste 5 minuten meewarmen.
Lijkt goed, ga het volgende week proberen.