Ik zit in Vietnam, althans in my mind (ben gewoon in het pittoreske Bussum) en het is vandaag International Hot & Spicy Food Day. Ik ga lekker ragu Vietnamien maken, zo’n zin in; sukade, kokoswater, limabonen en koriander, limoen en zout on the side. Met nuoc cham of sambal kun je het het verder zo spicy maken als je zelf wilt.

Deze ragu is een van de koloniale overblijfselen van Frankrijk in Vietnam. Kokoswater, koriander en het schaaltje zout*, peper en gedruppeld limoensap maken het tot iets exotisch

Recept uit de Stoofbijbel btw…

Recept Afdrukken
Ragu Vietnamien
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken vietnamees
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken vietnamees
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de uien in een koekenpan glazig in 2 eetlepels olie.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
  3. Voeg de uien toe aan het vlees en blus af met kokoswater.
  4. Laat het vlees een half uur zacht stoven en voeg aardappel, wortel en uitgelekte limabonen toe.
  5. Controleer na 45 minuten de garing van zowel aardappel als bonen.
  6. Serveer de ragu direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  7. 7. Bestrooi met koriander en grofgemalen peper. *In Vietnam krijg je allemaal een eigen bakje met zout, peper en een limoenwedge. * Je kunt ook limabonen uit blik nemen. Spoel die af onder een lopende kraan en laat ze de laatste 5 minuten meewarmen.

Reacties

  1. Door Henk Veer

    Lijkt goed, ga het volgende week proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.