Een supermakkelijke maar o zo lekkere zuurkool, zonder een spoor van witte wijn wat bij mij toch vaak een bittertje achterlaat. Pootje confit de canard erbij of gewoon een lekkere rookworst van Janmaat, beter wordt het niet!

Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 g ganzevet
- 200 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 1500 g zuurkool van Kramer
- 200 g appelmoes
- 4 jebeverbes
- 2 laurierblaadjes
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Smelt ganzenvet, zet hier de blokjes ontbijtspek kort in aan en meng met zuurkool, appelmoes, jeneverbes en laurierblad.
- Roer regelmatig door en laat minimiaal 2 uur garen. Controleer of je de zuurkool zacht genoeg vindt (ik houd zelf wel van een beetje bite), en laat
- afkoelen tot gebruik.
- Zachtjes opwarmen voor gebruik.
Na mijn eerste kennismaking met dit recept: mijn favoriete zuurkool!