Porties |
|
Ingrediënten
- 600 g gruyère geraspt
- 600 g emmentaler geraspt
- 750 ml droge witte wijn
- 1 teen knoflook doormidden
- 1 eetl. Maizena
- 50 ml melk
- 35 ml kirsch eau de vie
- 2 stokbroden van gisteren
- nootmuskaat en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smeer de bodem en de wanden van een caquelon (karakteristieke kaasfonduepan met steel) in met knoflook en verwam hierin de wijn.
- Smelt de kazen in de wijn en breng de fondue tegen de kook aan.
- Maak een papje van maïzena en melk en roer dit door de gesmolten kaas.
- Laat 10 minuten pruttelen zodat je zeker weet dat de maïzenasmaak uit de fondue is.
- Roer kirsch (optioneel) door de fondue en breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper.
- Serveer de fondue borrelend op een rechaud met veel kleine stukjes oud stokbrood.