Wat doe je als je vriend, Meesterkok, 2-sterren Michelin (nu nog 1) èn tegenwoordig rijsttafelkoning komt eten… Niet ingewikkeld dus, Hollandse rijsttafel, ofwel capucijners met spek
Het heeft weinig met koken te maken, meer met het uitkiezen van de beste ingrediënten, er volgt dus geen echte bereidingswijze, maar wel een lijst met spulletjes voor een man of 4. Eventueel kan er nog een gekookt aardappeltje bij (ik vind het al zwaar genoeg), een bal gehakt, mayonaise, en ik ken zelfs mensen die er stroop bij eten, net zoals bij bruine bonen.
Let’s go
2 grote potten Hak veldertjes (jonge capucijners), afgespoeld en opgewarmd in een laagje water
4 witte uien, gesnipperd, waarvan 3 krokant aangefruit
500 gram spekdobbelsteentjes, uitgebakken
8 niet te dikke speklapjes, krokant gebakken
1 pot Maille cornichons (kleine augurkjes)
1 pot Kesbeke piccalilly (1 pot is eigenlijk net te weinig…)
1 pot Kesbeke Amsterdamse uien
Ik heb alle warme bereidingen ’s middags al gedaan, half uurtje voor het eten in de oven op 160ºC, ideaal en superlekker!
Er was nog een vriend bij, capu’s eet je niet alleen, en die had een hele fijne borrelbox meegenomen.