We hebben gezelschap, sinds gisterenavond hebben we de Plukkers over de vloer, althans aan tafel. Ze slapen onder ons, maar het brood breken we gezamenlijk. Zeker met het oog op de dagelijkse gang naar de glasbak is dit een hele opluchting, overigens ook gewoon gezellig. Om het te vieren heb ik een runderstoofpotje gemaakt, een beetje van het Platteland (aardig tijdschrift wat je als Eurotoques lid krijgt), en een beetje van mezelf. Je bebloemt anderhalf kilo runder-stoofvlees en bakt het met wat zout en peper aan in half olie/half boter. Hierna bak je nog 3 in ringen gesneden rode uien en knal je alles in een middelgrote Creuset. Voeg 0.75 liter bruin bier toe, 2 blaadjes laurier, paar jeneverbessen en een flinke lepel 5-kruidenpoeder (Chinese toko) en laat alles minimaal 2 uur op een zacht vuur stoven. Controleer of het vlees gaar genoeg is, laat de saus nog wat inkoken en breng op smaak met een paar lepels rode vruchtenjam en wat balsamicoazijn.
Vandaag is het zaterdag, dus wisseldag (van de appartementen), ik denk dat we vanavond maar eens wat lokale fonduetjes gaan testen. Eerst skiën en lekker lunchen bij de Alpenzusjes.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.