Ik ben nooit zo enthousiast over hotel-resto’s, maar er is er hier 1 die er met kop en schouders bovenuit steekt. Pierchic is aan het einde van een oude houten pier, een meter of 100 in het water, en met eb 15 meter boven de zee. Geweldig ingericht, met grote terrassen die uitkijken over de prachtige, in Arabische stijl, opgetrokken hotels aan de kust van Dubai. De buggy (golfkarretje) komt ongeveer aan tafel, dus ideaal voor m’n slecht lopende moeder. We bestellen een flesje Bonterra viognier (USA, 2004, organic!) voor ons en voor m’n moeder een Mondavi pinot noir Private Reserve (USA, 2003). De amuse is een witte gazpacho met druivengelei, wanneer het echte werk begint met een uitgebreide fruits de mer. Ceviche van coquilles, king crab poten, oesters, enorme shrimps en gemarineerde zalm, met wat verschillende mayo’s. Het hoofdgerecht is tarbot met doperwten en kleine uitjes in een veloute met o.a. bacon. Het is hier verschrikkelijk warm, dus zweet je veel, dus moet er nog een flesje chardonnay van Medalla Real Santa Rita (Chili, 2002) in. Isabel topt af met een Calypso coffee (Tia), en we nemen een buggy’tje naar huis. Mooie avond!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.