Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 ei
- 250 ml coca cola bbq saus + wat extra
- 125 ml melk
- 120 g TUC crackers fijngemalen
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1,2 kg rundergehakt
- 100 g belegen kaas
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een saus van ei, de helft van de bbq-saus en melk en meng goed met de TUC kruimels, sjalot, knoflook, gehakt en de kaas.
- Stook de BBQ naar 120ºC Vul een cakevorm met het gehaktmengsel en zet 30 minuten in een bbq met een handje rookhout.
- Stook de bbq op naar 180ºC en besmeer de bovenkant van de meatloaf met de rest van de bbq-saus. Gaar tot een kerntemperatuur van 60ºC.
- NB meatloaf van half om half gehakt vind ik persoonlijker nog lekkerder, wat zeg ik; veel lekkerder, ietsje vetter (dus ietsje minder droog).