Recept Afdrukken
Hummus
Maaltijd snack
Keuken Israël
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Israël
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de kikkererwten 24 uur in ruim water wat je 2 x ververst.
  2. Laat ze uitlekken en kook ze in vers zoutloos water met baksoda, ui en knoflook tot de erwten zacht zijn.
  3. Giet af en bewaar het kookvocht.
  4. Maal de kikkererwten met ui, knoflook, ± 150 ml kookvocht, tahina, olijfolie, citroen en komijn tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout.
  5. Serveer met olijfolie, besprenkel met wat overgebleven erwten, en bestrooi met paprikapoeder of sumak.

Reacties

  1. Door Daniella

    Beste Julius,

    Lees ik het dus goed, dat ik de ui en de tenen knoflook meekook met de kikkererwten?

    En wat adviseer je me om erbij te eten met mijn kinderen? Brood? Gegrilde aubergines dacht ik aan..

    Ik ben benieuwd naar je reactie.
    Zin om uit te gaan proberen.
    De droge kikkererwten staan al te weken.

    Groet Daniëlla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.