In een van mijn leukste boeken, Simple Smart Cooking, neem ik je mee langs 17 verschillende ingrediënten of groepen. Denk aan appel, aardappel, aardbeien, aubergine, chocolade, citroen, eieren, granen/peulvruchten, kip, knollen/wortels, pasta, rund/kalf, schaal/schelpdieren, uien, varken, vis en zuivel (17 dus!).
In elk hoofdstuk geef ik 5 recepten en 5 manieren om iets lekker te maken. Ik geef een voorbeeld;
Schaal/schelpdieren recepten; 1)coquilles uit de olie, met bloemkoolcrème en hazelnoten 2) coquille-currysaus 3) grote garnalen met saus van munt en yoghurt 4) met zeevruchten gevulde schelpen 5) gegratineerde mosselen met chorizo.
Schaal/schelpdieren lekker maken;1) coquilles Saint Jacques, met knoflook, soja en Parmezaanse kaas 2) Hoe kook ik een kreeft voor een tweede bereiding…? 3) mouclade 4) gefrituurde garnaaltjes Ron Blaauw 5) krabsalade van Aan de Poel
Een heerlijk boek, al zeg ik het zelf, en omdat het zomer is heb ik de prijs verlaagd van € 29,50 naar € 19.50, gesigneerd! (+ porto). Klik hier om direct naar de webshop te gaan.