Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 12 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kipkarkas
- 500 ml mirin
- 500 ml sojasaus
- 250 ml sake
- 250 ml water
- 2 el bruine basterd suiker
- 800 g kippendijen zonder bot
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Hak het karkas in stukken en grill aan beide kanten bruin
- Breng het karkas in mirin, sojasaus, sake, water en bruine suiker tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
- Laat de saus tot de helft indampen, passeer door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Week bamboe-stokjes een half uur in water.
- Rijg gesneden stukken kippendij aan de stokjes en zet rechtop in een maatbeker waarna je de afgekoelde saus toevoegt.
- Laat een uurtje marineren en laat uitlekken.
- Schroei de yakitori's rondom dicht en laat doorgaren boven iets minder hitte.
- Volgens Japanse traditie bekwast ik ze niet tijdens het bakken maar dompel ik de hele stok nog 1 of 2 keer in de saus.
- Gaar tot een kerntemperatuur van 72ºC.