Zoals in elk huishouden zijn in huize Jaspers de taken redelijk verdeelt. De vrouw doet de was en de strijk, en ik kook. De rest is een gezamenlijke inspanning maar er zijn een paar uitzonderingen. De curry, vaak met garnalen, en de doperwt-avocado-biet salade van Yotam Ottolenghi (Plenty more) komen Isabel haar koker, evenals de roze zuurkool, maar daar moet het geloof ik 10ºC voor vriezen.

Een ideaal avondje in de buitenhut bestaat uit lang gegaarde procureur, spicy bospeen en krokant gebakken zoete aardappel. Oh…, en wijn!

Recept Afdrukken
doperwt-avocado-biet
Maaltijd salade
Keuken Israël
Porties
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken Israël
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng azijn, ui, olie, suiker, zout en peper tot een dressing en meng met de bietjes.
  2. Leg de helft van de bieten op een groot bord en schep hier de helft van de doperwten, avocado, koriander, munt en doperwtscheuten op.
  3. Leg het restant van de bieten op de doperwten, en daarop het restant van de doperwten.
  4. Besprenkel met olijfolie en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.