Warme aardappels die zich tijdens het afkoelen helemaal volzuigen met vinaigrette, ik doe er een moord voor. Maak gerust wat extra vinaigrette want als ze zijn afgekoeld maakt een splash extra saus de salade af.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,2 kilo kleine rode aardappels
- 200 ml basis vinaigrette (zie recept)
- 100 ml rode wijnazijn
- 1 in rode ui dunne halve ringen
- 20 takjes platte peterselie gesneden
- 4 takjes oregano de blaadjes gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie en leg ze aan de zijkant van de bbq op het rooster. Draai regelmatig om en controleer na een uur de garing.
- Meng ondertussen de vinaigrette met de wijnazijn, de salade moet een beetje zuur zijn.
- Laat de aardappels afkoelen tot handwarm, haal ze uit de folie, snijd ze in plakken en meng ze nog warm met vinaigrette, rode ui en oregano. Breng op smaak met zout en peper
- Controleer vlak voor het opdienen of de salade juicy genoeg is, de vinaigrette trekt namelijk behoorlijk in de nog warme aardappel, en bestrooi met peterselie.
Porties |
ml
|
Ingrediënten
- 30 g scherpe Dijonmosterd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl selderijzout
- 1/2 tl suiker
- 100 ml rode wijnazijn
- 400 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal mosterd, knoflookpoeder, selderijzout, suiker en rode wijnazijn in de keukenmachine tot een gladde basis en voeg hieraan druppelsgewijs de olie toe.
- Als je ziet dat de olie ‘pakt’* kun je de druppels opvoeren tot een straaltje. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Paniek!! Gaat de vinaigrette nu toch in de schift, geen nood, begin gewoon opnieuw met een beetje mosterd, en voeg druppelsgewijs de geschifte saus toe.