Gisteren met Giel gegeten bij Flo, het moest er een keer van komen. Veel over gehoord, voornamelijk slechte, maar ook een aantal goede berichten. Welnu alles klopt, laat ik beginnen met het positieve. Het eten, toch één van de dingen waarvoor je naar een restaurant gaat, was gewoon goed, niets op af te dingen. Prima oesters, een werkelijk fantastische foie gras, een goede côte de bouef, met een helaas wat mindere béarnaise. Alles bij elkaar een prima brasserie maal. Wijnen waren ook prima, witte côte catalane en een rode Gigondas, allemaal okay. Maar nu….. wat een otzettend lelijk restaurant, het glazuur springt echt van je tanden. Het systeemplafond wordt afgewisseld met hagelnieuwe messing buizen, het houtwerk staat allemaal in een soort rode satijnlak en de aluminium/glazen pui die om de zaak staat detoneert met alles waar Flo voor staat. Helaas is dit niet alles, maar was de bediening ook zoals je die in een gemiddeld hotel (de eigenaar) mag verwachten. “Mijn collega komt bij je” was een veel gebezigde uitspraak, en zoals Gerrit Komrij ooit schreef:”de Nederlandse kelner is de enige in de wereld die tijdens het weglopen zegt dat hij bij je komt”! Het was lekker, dat wel, maar ik ga niet weer!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.