Ik was even in IJmuiden met de Dutch Foodie, op culitour, waarover later meer, en werd naar de rokerij van de familie Smeding gestuurd. 4 charmante dames achter de toog, en achter 3 rookkamers waar Geert Smeding nog wekelijks makreel (warm) en zalm (koud) rookt. Uniek bedrijf en zeker zo belangrijk unieke smaken. Ik kreeg wat makrelen mee en heb er een spread van gemaakt. Übereenvoudig maar o zo lekker.
Overigens is gerookte makreel hetzelfde al gestoomde makreel. Door het warm roken gaat de makreel van binnen stomen zeg maar, zo zit het (bron; Esther Smeding).
Porties |
personen, snack
|
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 100 g kewpie mayonaise
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 2 el kappertjes fijngesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak de makreel goed schoon en verwijder graatjes en stukjes vel.
- Prak met een vork de makreel fijn en meng met mayonaise, bosui en kappertjes*.
- Breng op smaak met zout en peper en eet dezelfde dag op (bij bewaren in de koeling wordt de smaak sterker).
- * De meeste kappertjes zitten in goedkope en vaak vieze azijn. Spoel de kappertjes goed af onder de kraan en knijp het water er in je hand uit.
Hi, wat is nu precies het recept? Lees ik hier overheen?
sorry, opgelost
Mijn variant hierop is geen mayo, maar als basis een vinaigrette, olie, aceto en mosterd en P&Z,
prakken van makreel samen met klein bekertje crème fraiche.
Super lekker