Recept Afdrukken
Lemon curd
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm citroen-sap en rasp met suiker en boter au bain marie tot de boter goed is gesmolten. Laat iets afkoelen.
  2. Klop eieren en dooier heel kort licht op, voeg al roerend toe aan het lauw-warme citroensap, breng naar 70ºC en laat 10 tot 13 minuten indikken en garen (beslist niet hoger). Controleer of de curd blijft hangen aan de bolle kant van een lepel.
  3. Passeer door een zeef (behalve als je zeker weet dat er geen klontjes inzitten en je beslist geen perfect gladde curd wilt hebben maar af en toe een stukje citroenrasp wilt tegenkomen), en laat afkoelen met een stukje plasticfolie rechtstreeks op de curd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.