Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
gram
|
Ingrediënten
- 4 citroenen sap en rasp
- 200 g automaatsuiker
- 100 g boter in blokjes
- 3 eieren
- 1 eidooier
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm citroen-sap en rasp met suiker en boter au bain marie tot de boter goed is gesmolten. Laat iets afkoelen.
- Klop eieren en dooier heel kort licht op, voeg al roerend toe aan het lauw-warme citroensap, breng naar 70ºC en laat 10 tot 13 minuten indikken en garen (beslist niet hoger). Controleer of de curd blijft hangen aan de bolle kant van een lepel.
- Passeer door een zeef (behalve als je zeker weet dat er geen klontjes inzitten en je beslist geen perfect gladde curd wilt hebben maar af en toe een stukje citroenrasp wilt tegenkomen), en laat afkoelen met een stukje plasticfolie rechtstreeks op de curd.