Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g bladerdeeg
- 30 g bloem
- zonnebloemolie
- 300 g gedroogde bonen of rijst
- 400 g prei in dunne ringetjes
- 60 g boter
- 250 g geraspte kaas*
- 250 g room
- 3 eieren
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Rol bladerdeeg uit met een deegroller en wat bloem en bekleed een met zonnebloemolie ingevette springvorm ø 22 cm. Laat de randen 2 cm oplopen en plak eventuele overlap-stukken deeg vast met behulp van een kwastje water. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met bakpapier en vul de vorm met gedroogde bonen of rijst (dit kun je daarna nog maanden hergebruiken, maar alleen voor dit doel). Bak de bodem 20 minuten “blind” (dit wil zeggen zonder vulling maar met bonen/rijst zodat het deeg niet opbolt) in een op 175ºC voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen en verwijder bonen/rijst en bakpapier.
- Bak prei zacht uit in boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
- Meng room en eieren tot een liaison
- Bedek de bodem van de quiche met prei en geraspte kaas, vul op met het room-ei mengsel en bak de flamiche 25 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven.