Maak me wakker, maak me gek, kokosbommen, this is it, geen 10 paarden houden me weg, tjemigdepemig wat is dit lekker.

Koekjes, boter, kokos, chocolade, pecannoten en gecondenseerde melk, ik ken weinig recepten waar mijn 5 van mijn 10 favoriete ingrediënten inzitten (verder zijn dat in willekeurige volgorde gerookt spek, vanille, room, Spaanse peper en ui).

Recept Afdrukken
Kokosbommen
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
veel!
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
veel!
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de biscuitkruimels met de boter en druk ze stevig uit op de bodem van een vierkant bakblik van 20 x 20 cm (eventueel kun je het blik bekleden met vetvrij papier).
  2. Bedek de koekjesbodem met pecannoten, rozijnen, 100 gram gehakte chocolade en de kokosrasp.
  3. Giet de gecondenseerde melk over het kokos en prik regelmatig met een satépen in de kokoslaag om de melk naar beneden te laten lopen.
  4. Bak de bommen 45 minuten in een op 140°C voorverwarmde oven. Laat een nacht afkoelen.
  5. Smelt het restant van de chocolade ‘au bain marie’ en besprenkel hiermee de bovenkant van de cake. Snijd de cake in 25 bommen en wip ze uit het bakblik.

Reacties

  1. Door Giselle

    Hoeveel pakken en/ of gram biscuits gaan er in het recept? Staat niet bij de ingrediënten vermeld.

  2. Door Jet

    Kan ik deze ook met gecondenseerde kokosmelk maken om ze te veganiseren?

  3. Door jeanette tendijck

    in het kookboek smart cooking staat hetzelfde recept maar dan zijn de verhoudingen anders wat is nu de juiste recept?
    300 gram biscuit
    250 gram boter
    150 gram walnoten
    75 gram rozijnen
    150 pure chocola
    200 gram kokosrasp
    600 ml gezoet gecondenseerde melk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.