Maak me wakker, maak me gek, kokosbommen, this is it, geen 10 paarden houden me weg, tjemigdepemig wat is dit lekker.
Koekjes, boter, kokos, chocolade, pecannoten en gecondenseerde melk, ik ken weinig recepten waar mijn 5 van mijn 10 favoriete ingrediënten inzitten (verder zijn dat in willekeurige volgorde gerookt spek, vanille, room, Spaanse peper en ui).
Recept Afdrukken
Kokosbommen
Instructies
Meng de biscuitkruimels met de boter en druk ze stevig uit op de bodem van een vierkant bakblik van 20 x 20 cm (eventueel kun je het blik bekleden met vetvrij papier).
Bedek de koekjesbodem met pecannoten, rozijnen, 100 gram gehakte chocolade en de kokosrasp.
Giet de gecondenseerde melk over het kokos en prik regelmatig met een satépen in de kokoslaag om de melk naar beneden te laten lopen.
Bak de bommen 45 minuten in een op 140°C voorverwarmde oven. Laat een nacht afkoelen.
Smelt het restant van de chocolade ‘au bain marie’ en besprenkel hiermee de bovenkant van de cake. Snijd de cake in 25 bommen en wip ze uit het bakblik.
Hoeveel pakken en/ of gram biscuits gaan er in het recept? Staat niet bij de ingrediënten vermeld.
Kan ik deze ook met gecondenseerde kokosmelk maken om ze te veganiseren?
in het kookboek smart cooking staat hetzelfde recept maar dan zijn de verhoudingen anders wat is nu de juiste recept?
300 gram biscuit
250 gram boter
150 gram walnoten
75 gram rozijnen
150 pure chocola
200 gram kokosrasp
600 ml gezoet gecondenseerde melk